Varehussjef, Håvard Saxerud, hos Biltema i Elverum tror sommeren bringer mange el-syklister. Det ser han allerede nå. For på Biltema går el-syklene unna om dagen.

- Jeg tror at el-sykler kommer til å bli sommerens "snakkis." Det er mye som tyder på at stadig flere og flere får øynene opp for el-sykler. Du vet ikke hva det er, før du setter deg opp på en og prøver den, sier Saxerud.

Og det har han helt rett i. For det å sykle på en el-sykkel er veldig uvant om man ikke har gjort det sjøl. Fra gammelt av var det noe som het for tråmoped. Det kan sammenlignes, bare at på el-sykkelen stopper motoren ved 25 kilometer i timen.

interessen øker

Hos Biltema, som hos Sport 1, ser man at interessen for el-sykler er i vinden.

- Vi har solgt el-sykler i tre år allerede, og vi ser at vi selger flere og flere for hver sommer. I Norge er vi nok i startgropa i forhold til resten av Europa, når det gjelder salg av el-sykler, sier Håvard Saxerud.

Han har hatt noen kunder innom som fnyser av el-sykler, ikke bare fordi det er motor på de, men også at man ikke får trent om man sykler på en el-sykkel. Saxerud tar kritikken med strålende ro.

- Det er mange som er skeptiske fordi de ikke får rørt seg når de sykler på en el-sykkel. Men om man har valget om å ligge på sofaen eller ut på sykkelen ved hjelp av en elektrisk motor, så tror jeg de aller fleste ville velge sykkelen, sier Håvard Saxerud.

Sykkeldag

25. juni vil Biltema i Elverum ha en sykkeldag hvor de viser frem el-sykler og forteller hva dette fenomenet er for noe. Saxerud sier at det er noen som blir overrasket over hvordan syklene fungerer.

- Løradg 25. juni inviterer vi til fest. Da legger vi til rette for at folk kan prøve seg på en el-sykkel. Da kan man få kjøre seg en tur for å se hvordan den fungerer. Det er jo ikke det samme som å kjøre en moped, illustrerer Håvard Saxerud.

Dobler salget

Varehussjefen i Biltema ser tilbake på de tre foregående årene som de har vært forhandler av el-sykler. De har, etter det Saxerud forteller, solgt dobbelt så mye el-sykler for hvert år som går. Og i år tror han på nok en dobling fra fjoråret.

- Vi dobler salget av el-sykler hvert år. Og vi kommer til å doble salget i år også, sett mor i fjor. Det gjør vi nok med god margin etter det vi ser vi har solgt så langt denne sykkelsesongen, avslutter Håvard Saxerud.