Elverum spilte en meget god kamp hjemme mot opprykksjagende Sandnes Ulf søndag, det endte uansett med tap og veien opp til kvalikplassen så lang ut. MEN så tapte Fredrikstad hjemmekampen mot Ranheim tirsdag kveld, og vi er like langt med 2 serierunder igjen. 

- Vi står på videre vi! De som har sett oss i det siste, har i alle fall sett at vi ikke har gitt opp. Vi prøver alt vi kan, men det er en tøff og hard utfordring borte mot Start på søndag selvsagt. Hvis Start vinner, så er de klare for direkte opprykk til Eliteserien, så det blir en artig inngang til kampen og en stor utfordring for oss, men vi skal gjøre alt vi kan for å ødelegge for Start, sier Elverum-trener Tore Fossum.

- vi gir oss ikke!

Det må være frustrerende å spille en så bra kamp som dere gjorde mot Sandnes Ulf, uten å sitte igjen med noe?

- Ja, vi har prøvd alt vi kan, men vi manglet å sette ballen i mål og det er jo fortsatt det viktigste i fotball. Men det vi presterer mellom 16-meterne, det er bra og så må vi håpe at det løsner borte mot Start. Etter det har vi Mjøndalen hjemme og vi kommer IKKE til å gi oss! sier Fossum.

Bortekamp mot Start er ikke det enkleste i den situasjonen Elverum ligger i.

- Vi har sett Start en del, men jeg tror det er viktig at vi klarer å være oss sjøl. Vi må fortsette på det sporet vi har vært på i det siste, for det MÅ jo gi resultater på sikt. Samtidig blir vi sikkert trykket hardt på bortebane mot Start, men vi er klare for det, forteller Fossum.

- skal krige helt inn

Det er kanskje enklere for trenerapparatet å «ta en kamp av gangen», enn det er for spillegruppa.

- Jeg synes vi alle har vært flinke til det i hele år, men nå er det få kamper igjen. Vi blir stadig minnet på det av folk utenfor gruppa, men jeg tror vi skal takle det bra. Det er en veldig «go» i gruppa for at vi skal få til dette, og vi er nære å få det til også - så vi må bare fortsette å krige helt inn, sier Fossum.

De fleste i spillegruppa er kampklare til søndagens kamp, men noen få unntak.

- Igor Cukovic må stå over grunnet gult kort, men resten er klare til kamp, unntatt de langtidsskadde (Eggen Persgård og Stian Lund). Vi kommer til å reise med bare 16 spillere til Kristiansand, men det blir 16 som vil slå Start. Vi skal trene godt de siste dagene, og forberede oss maksimalt, så får vi se søndag klokka 12.00, sier en offensiv Tore Fossum.

Kampstart er altså søndag allerede klokka 12.00, mens laget reiser sørover i buss lørdag formiddag.