• TØFF START: Elverum-trener Tore Fossum fikk en tøff start på sesongen i OBOS.

På overgangsvinduets siste dag, forsterket Elverum fotball laget med 2 spillere. Det var vel ingen stor overraskelse at Remi Svindland signerte, det har nok ligget i kortene lenge. Men bokstavelig talt i 12. time,  ble også svensken Amor Layouni signert fra Degerfors. Amor Layouni er 24 år og er en venstrebeint kantspiller med nesten 40 kamper i Superettan (nivå 2 i Sverige).

Kampen startet med flere sjanser til begge lag. Elverum var frampå med Jonas Enkerud etter 5 minutter, men keeper hadde full kontroll. Tidligere Elverum-spiller Kent Håvard Eriksen, hadde et farlig skudd 2 centimeter utenfor før det hadde gått 7 minutter. Så var det Elverum som skapte en stor sjanse ved Remi Svindland etter 8 minutter, men skuddet gikk rett utenfor!

kom tidlig under

Etter 12 minutter gikk Sandnes Ulf i ledelsen, ved Kent Håvard Eriksen. Eriksen ble spilt igjennom alene med Fredrik Tervaniemi, som kom på halvdistanse og Eriksen satte elegant ballen i mål. 1-0 til hjemmelaget! Hjemmelaget fikk også en scoring annullert etter 14 minutter, men heldigvis for Elverum ble det vinket for offside.

Elverum var absolutt med i kampen fra start, men åpnet litt nervøst bakover. 

Etter 22 minutter burde Sandnes Ulf gått opp til 2-0, men Kjell Rune Sellin satte ballen via Tervaniemi og ut til corner. Bra gjort av den rutinerte svensken! 

Etter 34 minutter ble det 2-0 ved Kjell Rune Sellin, en litt tilfeldig scoring. Et frispark gikk via en spiller, og Sellin ble plutselig helt alene med Tervaniemi og satte ballen enkelt i mål. 2-0 til hjemmelaget. Resten av omgangen skjedde det ikke all verden, og hjemmelaget ledet meget fortjent 2-0 til pause.

spilte seg opp i 2. omgang

Elverum kom bedre i gang etter pause, og førte kampen de første 10 minuttene - uten å skape noen sjanser. 2. omgang ble en transportetappe for hjemmelaget, og Elverum klarte sjelden å spille seg gjennom et kompakt Sandnes Ulf. 

Remi Svindland snakket på seg et gult kort etter 69 minutter, etter at Elverum fikk frisparket - unødvendig. 

I det 74 minutt burde hjemmelaget gått opp i 3-0, men headingen fikk rett på keeper Tervaniemi. 

5 minutter før slutt fikk vi se et skudd høyt over fra Rebin Culaka etter frispark, noe som var omgangens beste sjanse til Elverum.

Sandnes Ulf vant 2-0 og det ble en velfortjent seier til hjemmelaget. Elverum spilte seg stort opp i 2. omgang, men skapte dårlig med sjanser. Uansett en positiv 2. omgang, noe som gir håp om poeng hjemme mot Tromsdalen neste søndag. 

- ikke skremt av nivået

Elverum-trener Tore Fossum var ikke skremt av nivået etter kampen:

- Vi visste jo at dette kom til å bli en tøff bortekamp, mot et godt lag som også spiller på naturgress. Det ble veldig vanskelig for oss, da vi kom så tidlig under. Vi hadde en stor sjanse med Remi Svindland rett før de scoret, og med scoring der hadde det nok blitt en annen type kamp, sier Fossum.

Elverum var forberedt på måten Sandnes Ulf spilte på:

- Vi visste at de kom til å spille veldig direkte, men vi klarte ikke å stå i mot på scoringen. I 2. omgang er vi bedre med, men det blir ikke så mye spill av det. Vi får ikke til det trykket vi ønsker, så kampen «renner ut» i ingen ting, forteller Fossum.

Det ble mye feilpasninger i 2. omgang:

- Ja, vi får til et par-tre pasninger, så kommer det en feilpasning og da er det vanskelig å skape noe trykk. Vi mangler rytme i spillet vårt, men vi skulle gjerne vist fram litt mer enn det vi fikk til i dag. Vi henger med i mange faser i spillet, men vi må også bli bedre på en del ting - hvis vi skal vinne denne type bortekamper, sier Fossum.

Elverum startet kampen veldig usikkert bakover:

- Jeg vet ikke helt hva det var, om det er nerver eller om det var uvant med naturgress. Det var jo uvant for spillerne med kamp om poeng, og Sandnes Ulf spilte veldig direkte. I tillegg har Sandnes Ulf to hardtarbeidende og gjennombruddshissige spisser, som er vanskelig å forsvare seg mot, forklarer Elverum-treneren.

Selv om det ble tap, var Tore Fossum fornøyd med noe:

- Jeg synes Remi Svindland gjør en god kamp i dag, og Erlend Eggen Persgård hever seg fra det han har vist i det siste. Jeg synes vi er ok i noen av spillets faser, men så er vi ikke skarpe nok på bortebane mot en sånn type motstander ennå, sier Fossum.

Neste motstander er Tromsdalen neste søndag, på Elverum stadion:

- Tromsdalen vant serieåpningen, og alle lag er gode i OBOS. Det handler om å ha dagen, og man må også ha marginene med seg. Det blir ingen endringer i opplegget fram mot neste kamp, vi fortsetter som vi har gjort. Vi må bli enda litt skarpere og få enda mer trøkk, så kommer poengene de, lover Fossum.

KAMPFAKTA:

Sandnes Ulf - Elverum 2-0 (2-0).

Mål: Kent Håvard Eriksen (12) og Kjell Rune Sellin (34).

1.402 tilskuere på Sandnes stadion

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi, Peder Nersveen - Igor Cukovic - Rebin Sulaka (K) - Erlend Eggen Persgård, Marius Hagen - Carlos Gaete Moggia - Remi Svindland - Jonas Enkerud, Adnan Cirak (Robin Hjelmeseth fra 79) - Sivert Solli Elmadhi Bellchen fra 60).