ELVERUM: Med en skikkelig godbit som lokkemat håper de to vinylentusiastene å lokke folk til ende ei platemesse på Ungdommens Hus.

– Vi kommer til å ha 14 selgere med rundt 45 løpemeter med vinyl, og noe cder, sier Tore Danielsen.

Platemessa i Elverum er kjent for å ha et variert tilbud og bredde i utvalget. For samlere er det som oftest mulig å få tak i skiver av mint kvalitet, mens er du ute etter kvantitet er det også mulig.

Flere generasjoner

– Det er et veldig trivelig miljø rundt platemessa, og det som er artig er at det er både ungdom og deres foreldregenerasjon som finner vegen innom, sier han.

Vinyl har de siste årene sett en oppsving, og mange velger å gi ut vinyl i tillegg til andre formater.

– For oss som samler handler det om at du vil ha alt det kunsten på en LP representerer til noe håndfast, sier Ove Nysæter.

De som kommer til messa inviteres til å legge navnet i en hatt, og i løpet av dagen vil det bli trukket en vinner.

Lokkemat

– Det var en student for mange år siden som skulle fly til Göteborg, det skjedde samtidig som Mannfred Manns Earth Band tok flyet. Etter litt triksing med en av flyvertinnene så fikk denne studenten hele bandet til å signere en flaske, som vi nå skal lodde ut, forteller Nysæter.

De to karene er skjønt enige om at dette er ei flaske som nok er verdt litt for samlere.

– For å gjøre det enda litt mer attraktivt, så slenger vi med ei skive, sier Danielsen.

Hovedvekten blant selgerne vil nok også denne gangen ligge på 70- og 80-talls musikk, men det er også en del ny vinyl som bli å få fatt i. Løselig klassifisert vil de si at det mest er pop og rock, med innslag av en del progrock.