Elverum: Inntil for to dager siden var det solgt ni leiligheter i det nye boligkomplekset Fjeldsetlia park i området rett sør for beredskapsstasjonen, ved gangstien vis-à-vis Kiwi. Første byggetrinn inneholder 20 leiligheter. DNB Eiendom Elverum forestår salget, og eiendomsmegler og daglig leder Ellen Nordsveen sier at de må forhåndsselge 60 prosent av leilighetene før byggearbeidene settes i gang.

– Vi mangler tre-fire salg, men regner med at det vil skje raskt. Da vil vi umiddelbart bestille modulene fra Moelven og byggearbeidene starter raskt, sier Nordsveen.

Bra respons

12. mai var det salgsstart for Fjeldsetlia. Ellen Nordsveen er fornøyd med responsen.

– Vi har solgt leiligheter av alle typer, i alle etasjer og aldersmessig er det et bredt spenn i kjøpergruppen, forteller Nordsveen.

Det er fire typer leiligheter med størrelser fra 43 til 85 kvadratmeter, med priser fra 1,35 til 2,99 millioner kroner.

52 leiligheter

Fjeldsetlia park er prosjektert for en utbygging av 52 leiligheter, fordelt på tre trinn. Blokkene er i fire etasjer.

Ellen Nordsveen mener leilighetene er attraktive på grunn av beliggenhet og pris. Hun mener prosjektet henvender seg til en bred kjøpergruppe, fra førstegangsetablerere til mindre barnefamilier, også eldre. Det blir heis i blokkene. Med de minste leilighetene følger parkeringsplass, mens de største leilighetene har egen garasje.

Det er blitt bygd og bygges mange sentrumsleiligheter i Leiret. Ellen Nordsveen er ikke redd for at leilighetsmarkedet i Elverum er mettet.

– Fjeldsetlia er et leilighetstilbud i en annen del av sentrum, minner hun om.

Mye å velge i

Det er et bra utbud av boliger i Elverum for tiden. Denne uka lå det 120 boliger til salgs på finn.no. Det dyreste objektet er en 297 kvadratmeter stor enebolig i Øverleiret til 7,3 millioner kroner. I Frydenlundvegen er det et boligtun med to eneboliger til salgs for 5,5 millioner. Av leiligheter er det rundt 80 objekt til salgs i Elverum for tiden.