Elverum: Lutefiskfestivalen startet for tredje gang i går kveld, og i år er hele ni spisesteder med. Det er første gang at Scandic Elgstua har lutefiskkvelder i konseptet til Lutefiskfestivalen. Hotelldirektør Nina Bogerud Caspari har store forventninger.

– Både til lutefiskaftenen i kveld, torsdag, og på lørdag har vi bra med bordreserveringer, med opp til 70 gjester. I morgen, fredag, er det fortsatt ledige plasser, sier Caspari.

Skape aktivitet

Nina Bogerud Caspari forteller at hotellets intensjoner med å bli med i Lutefiskfestivalen er å få aktiviteter til Elverum.

– Vi vil at det skal skje mye i Elverum. Som hotell vil vi gjerne være bidragsyter for å få det til. Vi ønsker å teste ut bedriftsinteressen for en slik festival, sier Caspari.

Bedriftsinteressen for lutefisk synes absolutt å være til stede. Under de tre lutefiskkveldene er det bedrifter som har valgt Lutefiskfestivalen som ansattesamling. I tillegg til bedriftspåmeldinger, er det vennelag som vil møtes til lutefisklag, men det er også bespisninger med to og to, fire og fire, forteller hotelldirektøren.

– Det er også flere tilreisende som har meldt seg på.

Program

Det blir ikke bare fråtsing i lutefiskdelikatesser med tilbehør under lutefiskkveldene ved Elgstua, men også tilbehør i form av underholdning og kultur. I kveld kommer visesanger og -forfatter Tor Karseth og vil framføre sin lutefisksang «Lut og kaldt vatn». Det blir også innslag ved Gotmar Rustad, godt kjent fra enmannsforestillingen «En akvesitt» ved Løiten Brænderi gjennom en årrekke.

Under lutefiskdagene vil sjefsvenn Arve Fossum i Atlungstads Brenneris Venner fortelle om den nye Stange-akevitten «Akevitt til lutefisk», som altså blir klargjort ved det gamle brenneriet på Atlungstad. Nylig ble det tappet 1.000 flasker med denne akevitten. Atna Øl vi presentere sitt lutefiskøl. Lørdag kommer Mr. Lutefisk selv, tidligere NRK-profil og forfatter Jahn Otto Johansen. Han vil dosere lutefisktradisjoner og signere lutefiskboka si.