For det er nemlig «Fifty Shades Darker» som er den mest sette filmen på Elverum kino i februar. Ikke overraksende kanskje, men filmen hadde mottatt lunkne anmeldelser.

Sjøl om kinobesøket er lavere i februar 2017 enn i februar 2016, så skaper ikke det noen beskymring hos kinosjef Mette Kynsveen.

- Jeg tror ikke vi kan skylde på været, men heller hvilke filmer som har kommet opp. Jeg tror heller at det er utvalget vi har hatt å velge i nå i februar som har resultert i lavere besøkstall, sier Mette Kynsveen.

«Fifty shades mer besøk»

For det er storfilmen og etterfølgeren til «Fifty shades of Gray», nemlig «Fifty Shades Darker» som trakk flest elverumsinger til kinoen i februar. Med et besøkstall på 1.413 personer, så er filmen den mest sette på Elverum kino i februar.

- Det er den som topper kinobesøket så langt i år, og «Fifty Shades Darker» har levert det den skulle. Men utover det så mangler vi de store publikumsdragerne både i januar og februar, sier Mette Kynsveen.

Noe vi kan se igjen på besøkstallene for januar og februar. Allerede nå ligger Elverum kino 3.307 besøk bak fjoråret, og det er ikke kinosjefen fornøyd med.

- Nei, jeg er ikke fornøyd. Når vi ligger over 3.000 besøk under fjoråret er vi ikke fornøyde med det, sier Mette Kynsveen.

Familiefimene slo an

Det er spesielt familiefilmene som har gjort det godt på Elverum kino i februar.

- Barne- og Disneyfilmen «Vaiana» har gjort det bra. I tillegg har vi den norske filmen «Trio - Jakten på Olavsskrivenet som delvis har slått an. Den er ganske spennende, og har vært en TV-serie, som nå har blitt filmatisert, sier Mette Kynsveen.

Nå ser hun fremover og gleder seg til mange store premierer i mars. Og det er spesielt én film som Kynsveen gleder seg ekstra til.

- Det er «Skjønnheten og udyret», den har fått mange flotte tilbakemeldinger. Jeg har ikke fått sett den ennå, så jeg er like spent som alle de andre som har vokst opp med historien, sier kinosjefen.

Stor premiere

Fredag 3. mars settes «Logan» opp på kinoen i Elverum. Fortellingen om «The Wolverine» fra X-man-filmene. Og Mette Kynsveen har tro på at Logan og Skjønnheten og Udyret vil bli publikumsvinnere i mars.

- Ja, dette er filmer jeg har stor tro på. Spesielt «Skjønnheten og Udyret», den appellerer til alle. «Logan» har fått strålende kritikker og mange anmeldere har gitt den terningkast seks, så er det er mye og glede seg til, sier Mette Kynsveen.

Fortsatt så vil de som ikke har fått sett «Fifty Shades Darker» får muligheten iallfall den kommende uka.

- Vi vil fortsatt sette opp den filmen i en uke til, så får vi se interessen om den dabber av. I tillegg til «Fifty Shades Darker» vil fortsatt «La La Land» gå. Filmen fikk seks Oscar-statuetter i slutten av februar og flere og flere får stadig opp øynene for filmen, avslutter kinosjef i Elverum, Mette Kynsveen.

Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
  • Februar 2017: 4.248 besøkende.
  • Februar 2016: 5.604 besøkende.   
  • Det er en nedgang i antall besøkende på 24 prosent fra februar i fjor.
  • Elverum kino har hatt 7.522 besøkende sålangt i 2017. Noe som er 3.307 færre besøkende enn samme tid i 2016.