I forrige kvartal hadde Elverum en årsvekst i boligprisene på 12,2 prosent, som er det høyeste siden andre kvartal 2007, i følge tall fra Eiendom Norges fylkesrapport. Elverum hadde høyere vekst i boligprisene enn både Hedmark og Norge, for første gang på nesten fire år.

- Markant skifte

- I 2016 var det et markant skifte i boligmarkedet i Elverum fra en årsvekst på kun 0,9 prosent i fjerde kvartal 2015 til en årsvekst på 12,2 prosent i fjerde kvartal 2016. Vi mener årsaken er et vendepunkt i forholdet mellom tilbud og etterspørsel. I fjor ble det solgt like mange boliger som det ble lagt ut for salg, og det har ikke skjedd så langt tilbake som vi har tall for dette fra 2009, sier salgsleder Thomas Rusten i EiendomsMegler 1 Elverum i et nyhetsbrev fra selskapet.

Salgslederen forventer fortsatt høy prisvekst i 2017, om en litt lavere enn i forrige kvartal.

Forventer prisvekst på åtte prosent i år

- Vi forventer en prisvekst i Elverum på åtte prosent i 2017. Det er litt lavere enn Eiendom Norges prognose for landet som helhet. Mye vil avhenge av hvor stort utbudet blir, med tanke på at flere boligprosjekter skal ferdigstilles i 2018.

Boligene ble solgt raskere i Elverum i fjerde kvartal enn i tredje kvartal melder selskapet i nyhetsbrevet.

Rekkehus og eneboliger mest populært

- 33 prosent av boligene ble solgt dagen etter første visning i fjerde kvartal, mot 27 prosent i tredje kvartal. Det viser vår hurtigsalgsindikator, som er basert på våre salg i Elverum. Den gjennomsnittlige omløpshastigheten gikk ned fra 78 til 65 dager, sier salgslederen og legger til:

- Etter min oppfatning er det tomannsboliger og eneboliger i prisklassen rundt to til tre millioner kroner som selges raskest i Elverum, avslutter Rusten.