Premissene før kampen var egentlig ganske enkle for begge lag, Elverum måtte vinne for å henge med i kampen for fortsatt spill i OBOS neste sesong, mens Sandnes Ulf måtte vinne for å ha heng på Start i kampen om direkte opprykk til Eliteserien.

Vårkampen som også var serieåpningen, endte det med 2-0 seier til Sandnes Ulf. 

Marius Hagen var tilbake etter at han måtte gå ut mot Kongsvinger forrige helg, mens Remi Svindland som kom inn for Hagen sist - tok plassen til Sabri Khattab.

- skudd i tverrligger

Kampen startet frisk fra begge lag, helt tydelig at 3 poeng var det som gjaldt og etter hvert var det Elverum som tok et godt initiativ i kampen. Etter 8 minutter var det nære på, men avslutningen fra Jonas Enkerud gikk i tverrligger og ned på streken!

I det 12. minutt var det Sandnes Ulf og tidligere Elverum-spiller Kent Håvard Eriksen som var nære på, men Fredrik Tervaniemi vartet opp med en utrolig beinparade! Rett etterpå var det Elverum og Marius Hagen som ble stående alene på bakerste stolpe, men skuddet gikk like over! 

Det første kvarteret var meget bra fra hjemmelaget, men begge lag startet kampen ganske friskt. Det neste kvarteret ble ikke like fartsfylt, men Elverum var gode i denne perioden også. Etter 31 minutter fikk Elverum corner, men Mos Ndiaye bommet rett og slett på ballen. 

Elverum bare kjørte på og etter 37 minutter, ble Silas Songani fint spilt igjennom av Marius Hagen, men ble taklet rett før han skulle avslutte. Det ble ingen scoringer i 1. omgang, men det var en meget god omgang av Elverum - og det var vanskelig å se hvilket lag som kjempet om opprykk eller nedrykk. 

hjemmelaget var klart best

Elverum startet også 2. omgangen friskt, og var tydelig inne i en god stim denne søndagen. De kom til mange innleggsmuligheter, men Sandnes Ulf forsvarte seg godt og slapp ikke hjemmelaget til de store sjansene. 

I det 59. minutt fyrte Remi Svindland av et skudd fra drøye 30 meter, og keeper Saku-Pekka Sahlgren på Sandnes Ulf fikk bare såvidt avverget til corner.  Etter 66 minutter var det Silas Songani som spilte seg til en god sjanse, men avslutningen fra kort hold gikk rett på keeper. 

Etter 74 minutter trodde mange at dommer blåste straffe til Mos Ndiaye, men det ble utspill fra mål. 

Men det skulle bli bortelaget som tok ledelsen i det 78. minutt, helt ut i fra det blå! Axel Kryger avsluttet fra rundt 20 meter, og ballen gikk via en spiller og i en bue over Tervaniemi. Totalt mot spillets gang, men slik er fotballen nådeløs. 

Marius Hagen fikk en stor sjanse etter 83 minutter, men avslutningen ble for dårlig og ballen gikk høyt over. Rett etterpå hadde Jonas Enkerud en god sjanse, men skuddet ble blokkert til corner. 

Det ble ikke flere sjanser og Elverum tapte nok en gang en kamp de burde fått med seg noe fra.

forskjell på topp og  bunn

Hjemmelaget spilte en veldig god 1. omgang og var også best i 2. omgang. MEN det er målene som teller, og det var kun Sandnes Ulf som scoret - mot spillets gang. Dette viser forskjellen på topp og bunn dessverre, og har vært litt av melodien til Elverum i årets sesong. Det er fortsatt muligheter for å overleve, men da må Fredrikstad tape søndagens hjemmekamp mot Ranheim - skal det være noe mer enn en teoretisk sjanse for å kapre kvalifiseringsplassen.

Nå gjenstår to meget tøffe kamper, først bortekamp mot Start før det hele skal avgjøres hjemme mot Mjøndalen om 2 uker. 

KAMPFAKTA:

Elverum fotball - Sandnes Ulf 0-1 (0-0).

Elverum stadion

Tilskuere: 412

MÅL: 0-1 Axel Kryger (78)

Kort: Mos Ndiaye, Elverum (76), Roger Ekeland, Sandnes Ulf (86), Igor Cukovic, Elverum (91)

Elverum stilte med følgende lag fra start:

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Peder Nersveen (Solli fra 77) - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad, Remi Svindland - Haris Cirak (Pedersen fra 87) - Marius Hagen (Khattab fra 87), Jonas Enkerud - Mos Ndiaye - Silas Songani.

Innbyttere: Neydson Da Silva, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Sivert Solli, Sabri Khattab og Magnus Pedersen.