I det motsatte oppgjøret i vår, vant Jerv 2-0 mot Elverum. Elverum spilte 1-1 borte mot Levanger på onsdag.

Noen endringer i laget var det fra start, Peder Nersveen var ute med gule kort, mens Remi Svindland fortsatt er ute med skade. Sivert Solli var også ute til dagens kamp. Det gjorde at begge de to siste signeringene spilte fra start, Magnus Pedersen på høyre back og Haris Cirak var tilbake på midtbanen. 

Jerv lå før kampen på plassen over streken, 7 poeng foran Elverum.

Kampen første sjanse var det bortelaget Jerv som fikk etter 5 minutter, men Fredrik Tervaniemi fistet skuddet til corner, som det ikke ble noe av. Elverums første sjanse kom på en kontring etter 8 minutter, men skuddet til Sabri Khattab gikk like utenfor. Rett etterpå var formspiller Jonas Enkerud på farta, men skuddet fra Silas Songani ble blokkert og returen fra Ndiaye gikk over!

Etter drøye kvarteret slo Solas Songani et meget bra innlegg til Ndiaye, og headingen var god - men gikk like utenfor. 

Etter 25 minutter fikk Elverum innkast høyt oppe i banen, Magnus Pedersen kastet langt inn og returen fikk Marius Hagen på 16-17 meter og banket ballen i mål! 1-0 til hjemmelaget og det var fortjent så langt. 

Bare et par minutter etterpå hadde Elverum nok en stor sjanse, men avslutningen til Jonas Enkerud etter corner - ble reddet på strek til ny corner. Elverum var klart best den første halvtimen, Jerv hadde veldig lite å by på. 

Men etter drøye halvtimen var Jerv nære på etter en corner, men Fredrik Tervaniemi reddet begge sjansene!

Rett etterpå var Elverum nære på igjen, men Ndiaye fikk aldri kranglet ballen i mål og det endte med en resultatløs corner. 

ledet fortjent til pause

Det stod 1-0 til pause, og det var en fortjent ledelse. Elverum var klart best fram til scoringen, men så hadde Jerv en god periode etterpå og hadde også et par brukbare målsjanser. 

De 10 første minuttene av 2. omgang, ble Elverum liggende veldig lavt og Jerv fikk trille ball - uten at de skapte noe som helst. I det 62. minutt fikk Ndiaye sjansen på et innlegg fra Silas Songani, men headingen gikk noen meter utenfor. Rett etterpå var det Jonas Enkerud som slo et innlegg på bakerste, men avslutningen til Silas Songani gikk i nettveggen!

Elverum hadde en kjempekontring etter 74 minutter, Silas Songani viste fram hvor rask han er og Ndiaye fikk nesten avsluttet alene med keeper, det var nære på!

10 minutter før slutt kom utligningen! Innbytter Idé Gomes på 2,03 raget høyest på et innlegg etter en corner og headet kontrollert inn 1-1. Da var det mange hengehoder på Elverum stadion, både på banen og på tribunen. Men det snudde fort! Marius Hagen vant ballen på midtbanen, førte ballen rett mot mål og banket inn 2-1 i det lengste hjørnet! 2-måls scorer Hagen feiret også på seg gult kort. 

Men hvor lenge var Adam i paradis? På en corner headet Jerv mot mål, det så ut som ballen ble reddet på streken - men linjemannen signaliserte for mål! 2-2 og like langt!

tapte på overtid!

Rett før slutt fikk vi en kjemperedning av Tervaniemi på skudd av Idé Gomes og så var det Adnan Cirak som avsluttet rett på keeper Knutsen i Jerv-målet! Men det var bortelaget som avgjorde kampen. På overtid satte Jerv inn seiersmålet på nok en dødball! Corneren ble slått på bakerste stolpe og der stod Andreas Hagen mistenkelig alene og nikket ballen i mål!

3 dødballmål i mot for Elverum, som ledet 1-0 til det 80. minutt. Så utlignet Jerv på corner, før Marius Hagen satte sitt andre for dagen, og alle med hjerte for Elverum trodde poengene var sikret. Men slik skulle det ikke gå, Jerv både utlignet og scoret seiermålet på to nye dødballer. 

Da det ikke blir seier eller i det minste poeng i en slik type kamp, blir det en tung og vanskelig høst for Elverum! Dette var en kamp Elverum hadde i sin hule hånd og kontrollerte til det var igjen 10 minutter. Selv med ledelse 2-1 i det 84 minutt, skulle det altså ikke holde til poeng en gang. Men det gjelder å beholde troen, og håpe at marginene må være på Elverums side utover høsten. Det er fortsatt mange poeng igjen å spille om, og spillemessig er ikke Elverum langt unna. Men de berømte marginene må snart gå Elverums vei, ellers blir det nedrykk og 2. divisjon neste sesong. 

KAMPFAKTA:

Elverum fotball - Jerv 2-3 (1-0).

Elverum stadion

Tilskuere: 587

MÅL: 1-0 Marius Hagen (25), 1-1 Idé Gomes (80), 2-1 Marius Hagen (84), 2-2 Espen Knudsen (86), 2-3 Andreas Hagen (94)

Kort: Vegard Somdal - Jerv (66), Marius Hagen - Elverum (84), Idé Gomes - Jerv (90+)

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Magnus Pedersen - Goran Antonic - Igor Cukovic - Erlend Eggen Persgård, Haris Cirak - Sabri Khattab (Adnan Cirak fra 86) - Marius Hagen, Silas Songani (Simenstad fra 87) - Mouhamadou Moustapha Ndiaye - Jonas Enkerud.

Innbyttere:

Neydson Da Silva, Stian Simenstad, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak og Kristian Kjeverud Eggen.