I sin retur til OBOS-ligaen kunne Elverum fotball absolutt fått en enklere start, enn opprykkskandidat Sandnes Ulf som er motstander i premieren. Uansett er det endelig klart for seriespill, etter en lang vinter med forberedelser.

Elverum-trener Tore Fossum er klar:

- Vi har jo ikke noe valg! Neida, vi er så godt forberedt vi kan være. Vi har gjort en god vintersesong, trent mye og hatt mange gode treningskamper. Vi føler at vi har kontroll, men vi er jo litt usikre på nivået i OBOS-ligaen, forteller Fossum.

Selv om treningskampene har gitt mange sterke resultater, blir det noe annet når alvoret starter:

- Min erfaring tilsier at det blir veldig stor forskjell på de etablerte lagene, fra treningskamper til seriekamper. Dette har jeg sagt mange ganger til spillerne, men jeg tror også at vi har mer å gå på når serien starter opp, smiler Fossum lurt.

- vi har fortsatt noen skader

Det er sjelden et fotballag unngår skader gjennom en lang forberedelsesperiode, og Elverum fotball er ikke noe unntak:

- Vi har fortsatt Stian Lund og Stian Simenstad ute med skader. Simenstad har operert menisken, men han er på full fart tilbake og er snart klar igjen. Magnus Pedersen som kom på lån fra Sogndal for noen dager siden, har en liten skade og er mest sannsynlig ikke klar til søndag. Ellers er vi alle mann alle, forteller Fossum.

Årets kaptein, Rebin Sulaka, har vært på landslagsoppdrag for Irak, og ikke vært med de siste treningskampene:

- Rebin er snart tilbake, så det ordner seg. Han spilte tirsdag for Irak mot Saudi Arabia i VM-kvalik, med litt andre rammer enn vi får på søndag. Det var vel over 70.000 tilskuere på den kampen, og det blir det nok ikke det på Jæren, ler Fossum.

tøff motstand i premieren

Søndagens motstander, Sandnes Ulf, er av mange tippet som kandidat til opprykk:

- Det blir helt klart en tøff start, men samtidig kan det være en fordel for oss å få de allerede i første runde. Det er alltid litt spesielt med serieåpning, og vi skal gjøre det vi kan i alle fall, sier Fossum.

Det er en lang sesong som starter på søndag, det skal spilles 30 kamper og siste kamp er 5.november hjemme mot Mjøndalen:

- Det er ingen ulempe å komme godt i gang, men samtidig så er det en lang sesong. Vi må uansett tenke på neste kamp, det blir 30 tøffe kamper for oss - så får vi telle opp når sesongen er over i november, sier Fossum.

Overgangsvinduet for profesjonelle spillere stenger 31.mars:

- Det kommer sikkert noen overraskelser, men jeg er ganske sikker på at Elverum ikke kommer til å stå for de. Det ser ut som vi er ferdige med årets stall, og kommer til å ha den troppen vi har pr i dag. Det skal skje veldig mye, for at det skal skje noe hos oss det siste døgnet, forteller Fossum.

Søndag klokka 18.00 er det altså som gjelder, borte mot Sandnes Ulf:

- Vi gleder oss voldsomt! Jeg har sett det på gutta den siste treningsuka, de gleder seg stort og vi håper vi får ut det vi har inne nå på søndag, sier en spent Tore Fossum.