- Vi er fortsatt på landjorda, men det hele har virkelig tatt av. Billettsalget har gått veldig bra, og jeg tror at det faktisk kan være utsolgt når festivalen starter, sier Tore Hagen i THEvent.

Det er THEvent, Eventlaget og Lavvo Østlandet som arrangerer denne festivalen, som er en øl-festival som skal gjøre Elverum om til München.

- Hvis du vil være med, så må du rett og slett forhåndsbestille billetter. For vi hadde trodd vi skulle ha plass til 1.250 publikummere. Men nå viser det seg at vi bare har plass til 1.000 publikummere hver dag. Så derfor er det enda mer viktig at de som vet at de skal være med, får forhåndsbestillt billettene sine, sier Hagen.

Han forteller at over 500 billetter er revet bort, og det kan være flere.

- Nå sitter jeg bare på tallene til bedriftsmarkedet. Og bare til bedriftene så har vi solgt over 500 billetter. Og når vi vet at over to dager så har vi 2.000 plasser, og over 500 av disse er revet bort, i tillegg til det som er solgt til privatpersoner, så må man forhåndsbestillie for å være sikker på at man får plass, forteller lederen i THEvent.

Har noen navn på lista

En real øl-festival må også ha store navn på lista. Derfor jobber nå Hagen med å skaffe tyroller-musikk.

- Dette er en festival som arrangeres i Hamar og i Elverum. Men vi lager festivalen så likt som i München. Det blir et sted mellom 20 til 25 ulike øl-typer som skal serveres, og i tillegg så serveres det bratwurst og sauerkraut. Også kan vi ikke glemme ompa-ompa-musikken. Og får vi litt tid til overs, så blir det ompa-ompa da også, ler Tore Hagen, tar en pause og legger til:

- Her i Elverum har vi Ompa-kara og Østerdølenes Tyrollerkapell. I tillegg har vi en DJ som vi ikke har skrevet kontrakt med ennå, men som vi ønsker å ha med oss. Han heter «Karl Forfalen». Det er en tyroller-festival derfor må vi ha en skikkelig DJ, sier Hagen.

- Men hvordan skal man egentlig forberede seg til en slik festival?

- Det er to ting, det ene er Lederhosen. Også må du lese deg opp på de forskjellige øl-typene, avslutter Tore Hagen i THEvent.