Alt er på stell og nå kan bare mart'n komme. I alle fall om vi skal tro Hagen.

- Jeg er så klar så det går an å få bli. Ting er i rute, og nå er det bare å bli mart'n, sier Tore Hagen.

Han kan fortelle at det meste nå er på plass, og programmet er spikret. Det som gjenstår nå er å få plassert ut utstillerne i Storgata og få kabalen lagt.

Gammalmart'n stort også i år

Mart'nsgeneralen legger til at gammelmart'n fortsatt skal stå sentralt i Grundsetmart'n.

- Nå har vi endelig begynt å få Grundsetmart'n inn i det sporet jeg har ville hatt det hele tia. Der er Gammelmart'n sentral. Vi vil også i år bruke hele Storgata fra Kremmertorget i sør til Amfi i nord. Og i tillegg vil Gammelmart'n i år bli større enn noen gang, sier Tore Hagen.

Tidligere har mart'n hatt smådrypp av de gode gamle tradisjonene, men i år vil Hagen ta steget enda litt lenger. Gammelmart'n har vært på Rådhusplassen også tidligere år, men i år vil han utnytte plassen maksimalt.

- Det skal være stor satnsing på Gammelmart'n, og det vil fremover være nerven i Grundsetmart'n. I år har vi rekord med hele 33 boder som skal opp på Rådhusplassen. Så Gammelmart'n i år blir stort, sier Tore Hagen.

Mart'n i god gammel ånd

Det blir også i år arrangert i tre dager til ende, med både boder, utstillere, tivoli og god musikk. Hagen er interessert i å bevare tradisjonene, men samtidig utvikle Grundsetmart'n.

- Vi starter torsdag og avslutter lørdag. Så det blir som vanlig en tredagesfest i Elverum. Tivoliet vil også være åpent på søndag, men ellers så avslutter vi Grundsetmart'n på lørdagskvelden, sier Tore Hagen.

Han fikk i oppdrag å arrangere Grundsetmart'n og Elverumsdagene etter at Joker Event ikke tok på seg en ny avtale. Den avtalen Hagen og THEvent nå har, strekker seg ut året.

Men sjøl om Grundsetmart'n byr på mye tradisjon, vil det også bli noe nytt under årets mart'n. Nemlig Grundsetmart'n 90's party!

- Jeg hadde min storhetstid på 90-tallet og husker veldig godt musikken fra det tiåret. Og jeg husker at den tiden var spesiell med tanke på musikken. Så når vi fikk muligheten til å booke The 90's party, så var det en selvfølge at vi skulle ha de til Grundsetmart'n, sier Tore Hagen og legger til:

- Hurra meg rundt

- Det blir et realt 90-tallsparty, eller en 90-tallsfest. De er en omreisende prosjekt av We Love The 90's som blant annet arrangeres i Telenor Arena. De kommer til Elverum med fem store artister fra 90-tallet. Nå kommer de til Elverumshallen for å lage skikkelig fest, sier Tore Hagen.

De som skal være med er Da Buzz, Infinity, Dr. Bombay, Daze og Drömhus! Alle disse var store på 90-tallet, og låter som «SOS The Tiger Took My Family» og «Vil Ha Dej» var store låter på radio.

Nå blir de å høre lørdagen i Elverumshallen, og Hagen tror på fult hus.

- Det blir en kveld fylt med nostalgi. Og vi synes det hadde vært knalltøft om folk kom med skikkelig 90-tallsoutfit! Det hadde vært så moro om allt hadde på seg klær fra det tiåret, sier Hagen og legger til:

- Vi har aldri forhåndssolgt så mange billetter som vi har gjort nå. Billettsalget har vært over all forventning. Det er veldig mange som deler arrangementet på Facebook og det er veldig moro. Jeg tror det blir fult, så du bør komme deg ut og få tak i billetter ganske så fort om du skal ha, sier Tore Hagen.

Hedrer kulturlivet i Elverum

Også i år skal Kulturkollektivet ha sitt Mart'nsshow i Elverumshallen. I fjor ble det hele startet som et prosjekt for å hedre kulturlivet i Elverum. Det ble en såpass stor suksess at de også i år skal arrangere showet i Elverumshallen.

- I fjor var det folkemusikk og den gode gamle mart'n som var i sentrum. I år har vi gått litt utenfor boksen og vrir innholdet litt i år i forhold til i fjor. Så i år blir det litt mer «Las Vegas» over det hele. Med litt musikal og god stemning, sier Tore Hagen og forteller:

- Vi har vært så heldige så vi har fått med oss Thosebricks fra Solør til å være med på Mart'nsshowet, så detta blir bra, sier Hagen.

Åpning som vanlig med Lasskjørera

Lasskjørerne er et fast innslag på Grundsetmart'n, også i år.

- Lasskjørerne er med oss. Og de kommer til Rådhusplassen i Elverum torsdag 9. mars cirka klokka 17.20. Det er moro å følge hele ferden deres fra de dype skogene i Trysil før de så kjem til Elverum og Grundsetmart'n, sier Tore Hagen og legger til:

- Vi er godt i rute, så nå gleder vi oss skikkelig til å starte arrangementet. I år ønsker vi også at barna skal være en viktig del av mart'n. Derfor har vi invitert alle barnehagebarnene i Elverum til mart'n, hvor det blir både piratshow og grilling. I tillegg kommer Thomas Tivoli, fordi at Grundsetmart'n og Elverumsdagene eksiterer ikke uten elverums eget tivoli, nemlig Thomas Tivoli, avslutter mart'nsgeneral Tore Hagen.