Et par helger i året arrangerer Gransjøberget Sæter åpen dag, og denne helga inviteres store og små opp til sætra igjen. 

Den ligger om lag tre og en halv mil fra Leiret. Man kjører opp mot Trysil, tar av mot Julussdalen og kjører ca. åtte kilometer etter at asfalten har tatt slutt.

Lang tradisjon

Marianne Wimmer forteller at åpen dag har en lang tradisjon på Gransjøberget.

– Vi prøver å ha åpent én helg i juni hvert år, i tillegg har vi alltid åpent den første helgen i september. Det har vi hatt i nesten ti år nå, sier hun.

Resten av året er sætra kun åpen for lukkede grupper, så mange benytter de åpne dagene til å se på lokalitetene og planlegge arrangementer.

Fyrer i ovnen

Det er ingen nye aktiviteter i år, men bakerovnen fyres opp på lørdag for steking av pizza. 

– Mange er nysgjerrige på hvordan vi bruker ovnen, hvor vi fyrer og hvor vi lager maten. Dette kan man se selv i helga. Vi tømmer og rengjør ovnen på lørdag mellom fire og fem, og forteller litt rundt dette da, sier Wimmer. 

Søndag blir det laget varmmat i ovnen. 

– Den hviler seg gjennom natten fra lørdag til søndag, da blir den perfekt til baking og steking, forteller hun. 

Så det er altså ikke fyr i ovnen når maten lages. 

Tror på en strålende helg

Wimmer tror helga blir strålende, og synes det er koselig når det kommer folk på sætra. 

– Vi er der og koser oss, forhåpentligvis blir været bra også, sier hun. 

Tidligere år har det vært flere besøkende på søndager enn lørdager, og juni pleier å være roligere enn september.