– Vi har lyst til å invitere ungdom mellom 13- og 17 år til å være med på en workshop lørdag 18. juni, som en del av Volumfestivalen, sier leder i Elverum Kunstforening Anne K. Walmsnæss. 

Kunstneren Vanja Madsen fra Vestfold vil være lærer, og workshopen strekker seg over ca. fem timer.

– Vanja er en etablert kunstner som har veldig stor erfaring med unge. Hun har holdt masse workshops, og har undervist i skolen, så jeg tror hun er en person som kan appellere til ungdommen, smiler Walmsnæss.

Akrylmaling, collage og tegning

Arrangementet har et tak på 12 deltakere, og de som ønsker å melde seg på kan gjøre dette på Volumfestivalen sine hjemmesider.

– Siden det bare kan være 12 personer med, så blir det førstemann til mølla. Dette er et tilbud for ungdom som er litt ekstra glade i kunstneriske aktiviteter, sier Walmsnæss.

Det blir blant annet akrylmaling, collage, tegning og muligens andre materialer som står på programmet denne dagen.

– Vi knytter oss også opp mot Volumfestivalens litteraturprogram med #jegerhedmarking, og håper at ungdom kan uttrykke dette på bilde, som da de andre skal gjøre med ord, sier kunstforeningslederen.  

Utstilling og åpning på Nysted

I tillegg til workshopen skal Volumfestivalen «flytte inn» i Elverum kunstforening sine lokaler og ha åpning og utstillinger der.

– Jeg er veldig glad for at Volumfestivalen kommer hit til Nysted. Det er kjempeflotte folk, og jeg har alltid vært veldig imponert over det dem har fått til, sier Walmsnæss.

Festivalen skal ha en billedutstilling i hovedbygningen på Nysted, og en fotoutstilling i den gamle sidebygningen.

– Volumfestivalen har vært hos oss før, men i fjor var de ikke det og da savna jeg de kjempemye. Derfor synes vi det er veldig hyggelig at de nå kommer tilbake, smiler lederen av Elverum Kunstforening.