– Aref gikk i klassen til sønnen min på Elverum videregående skole, og sønnen min fortalte meg om hans situasjon. Jeg ble veldig berørt, og tok kontakt med Aref selv, forteller Anita Kristiansen, som er initiativtaker til støttekonserten som finner sted i Festsalen i Rådhuset søndag.

– Umenneskelig situasjon

Aref kom til Norge som 15-åring, men fikk utvisningsvedtak og ble sendt til Afghanistan. Han kom tilbake til Norge og Elverum, men i april i år ble han tvangsutsendt til Afghanistan og nå bor han i Kabul.

– Jeg synes det er umenneskelig at noen skal gå igjennom det han gjør, sier Kristiansen. 

Hun har kontakt med Aref hver eneste dag, og synes det er forferdelig å høre hvordan han har det og hva han blir utsatt for.

– Helsetilstanden hans er veldig dårlig. Han har mistet synet på det ene øyet, og lider av posttraumatisk stresslidelse, forteller initiativtakeren.

Nå håper hun støttekonserten skal være med på å få han tilbake til Norge. 

Flere musikere bidrar

– Å sitte livredd og alene på et hotell i Kabul, og i tillegg kanskje bli blind, kan man jo tenke seg selv hvor grusomt er, sier hun.  

Kristiansen ønsker konserten skal bidra til at Aref sin sak får mye oppmerksomhet, samt at pengene som samles inn skal sikre han en trygg framtid så godt det lar seg gjøre. 

På konserten skal hun selv bidra med å synge coverlåter, i tillegg kommer countryartist og trubadur Kai Martinsen og dansere fra kulturskolen i Elverum.   

– I tillegg kommer det en som skal lese dikt, og mulig kommer det en sanger til. Jeg har også fått med meg en pianist fra Pan lydstudio på Skjetten, som skal være med og kompe, forteller Kristiansen. 

Billetter kan kjøpes i døra, eller ta kontakt med kulturhuset.

– Jeg håper så mange som mulig tar turen på søndag for å vise sin støtte, og jeg håper at det skjer noe med saken snart, avslutter hun.