Elverum/Stange: For Bjørn Eidsvåg blir møtet med Ungdomssymfonikerne en ny musikalsk opplevelse.

– Jeg har ikke vært på konsert med dem før, men jeg har hatt stor glede av å samarbeide med mange symfoniorkestre, men gleder meg spesielt til dette. Dette er de som skal prege musikklivet framover, og det er en ære å få lov til å samarbeide med dem, sier Bjørn Eidsvåg.

Han har ikke helt oversikt over hvor mange ganger han har spilt på Festspillene.

På kort varsel

– Jeg vet at jeg i hvert fall har vært der en gang. Da hadde vi konsert sammen med Marit Larsen, og vi stilte opp på kort varsel da den annonserte artisten meldte forfall, forteller han.

– Men jeg har spilt mange ganger i Elverum. Blant annet har jeg har vært der med et ungdomskor fra Namibia, men husker ikke om det var i regi av Festspillene sier han.

Utendørs med Eidsvåg

Festspilleder Ørnulf Ring sier at Eidsvåg har vært Festspillartist flere ganger, alene og sammen med andre, blant dem Thomas Dybdahl, men at årets konsert er den første han har sammen med Ungdomssymfonikerne.

Den folkekjære artisten er kjent over hele landet, og sangene hans er blitt folkeeie og brukes i mange anledninger.

25 album

Siden 1976 har Eidsvåg gitt ut 25 album og mottatt Spellemannsprisen fire ganger. Eidvåg har mottatt flere priser, blant dem Norsk Artistforbunds Ærespris, Juryens hederspris under Spellemannprisen 2006, Edvard-prisen i klassen tekst til musikk for «Floden» fra Nåde i 2007, Tekstforfatterfondets ærespris i 2010 og Alf Prøysens Ærespris 2013.