• STOLT: Tore Hagen i THEvent er strålende fornøyd med artistrekka Elverumsdagene og Festspillene kan presentere fredag 11. august. (Arkivfoto: Bjørn-Martin Brandett)

– Fredag i år blir det et fullspekket program. Vi må faktisk flytte allsangen ved Glomma én time tidligere enn vanlig, for å få plass til alt som skal skje på scena i år. Dette blir ordentlig spennende, sier Tore Hagen i THEvent.

Eventselskapet ble etablert i 2016, og har ansvar for hovedarrangementene både under Elverumsdagene og på Grundsetmart'n.

Erik og Kriss, Janove og CC cowboys

– Fredagens show blir både større og lengre i år, og totalt har vi fire artister i løpet av kvelden, forteller Hagen.

Både arrangørene bak Elverumsdagene og Festspillene i Elverum er stolte av å ha fått til det programmet de nå har spikret sammen. 

– Vi starter som sagt fredagen med allsang sammen med Lasse Johansen, så går vi over i ungdommens verden med Erik og Kriss, før vi vrir over til rock med Janove og avslutter kvelden med CC Cowboys, forteller arrangøren. 

Han gleder seg allerede.

– Mange store artister

Dette blir første gang så mange store artister gjester Elverumsdagene på én og samme kveld.

– Vi har hatt et større antall artister tidligere, men det var da vi kjørte en lokal variant på lørdagen for et par år siden. Tre så nasjonalt store artister har vi ikke hatt, sier Hagen.

Han håper alt fra folk i Kongsvinger i sør, til Alvdal i nord tar turen til Elverum denne dagen. 

I fjor var været under Elverumsdagene ganske dårlig, så Hagen satser på at uflaksen er brukt opp for de neste ti åra – minst.

Noen nye innslag, men mest tradisjon

Det meste av planleggingen mot folkefesten i Elverum er i rute, ifølge Hagen.  

– Hele programmet for Elverumsdagene begynner å falle på plass. Dette er jo en tradisjonsrik folkefest, så de store endringene på programpostene blir det ikke. Vi tar inn et par nye innslag for variasjon, men det blir boder i hele gata og fullt kjør som vanlig, smiler arrangøren.