For etter tre minutter av kampen ledet Bodøværingene 0-3 og satte med det press på Elverum. Et press de hadde på de svarte og hvite i vel 25 minutter. Elverum hentet seg mesterlig opp og ledet til pause med 16-15.

2. omgang startet forrykende for Elverum som ikke så seg tilbake i det hele tatt. Etter mange gode scoringer fra begge lag, var det Elverum som til slutt kunne juble for to poeng med 32-30 sier over Bodø.

Men Elverum måtte virkelig slite for å vinne denne kampen. Bodø var på hele tiden og Elverum slet til tider veldig i forsvar. Stort bedre var det heller ikke fremover, Elverum hadde satt bare åtte mål på vel 20 minutter. Det ble litt for svakt, men i de 10 siste minuttene av 1. omgang våknet laget virkelig og satte inn høygiret.

Skuffet

- Vi startet kampen sånn passe, og vi måtte kjempe i motvind gjennom hele 1. omgang. Jeg synes at vi viser en kvalitet i laget at vi ligger langt bak og føler at hele verden er mot oss, for så å hente oss opp igjen og til slutt vinne kampen, sier Josef Pujol.

Han ble kåret til banens beste spiller, og forteller at det er et tøft kampprogram.

- Det er mange kamper som spilles nå, og vi går for å vinne hver kamp. Jeg har skjønt at Elverum ikke vant så mange kampene i hjemlig serie i fjor under spillet i Champions League. Det gjør vi i år, sier Pujol.

Pujol var ikke redd for at kampen var kjørt etter 12 minutter av 1. omgang, da Elverum lå bak med fem mål.

- Nei, ballen er rund, kampen er 60 minutter og vi visste vi kunne bedre. Samtidig er ikke Bodø et enkelt lag og spille mot, sier Josef Pujol.

Serieledelse

Elverumtrener Michael Apelgren synes det er en kjempeprestasjon av spillerne og hente seg opp etter å ha ligget så mange mål bak.

- I dag viser vi en virkelig bra innstilling mot Bodø. Det ble mye drama og Bodø er regjerende cup-mestere, så de er ikke lette å ha med å gjøre, sier Michael Apelgren.

Han legger ikke skjul på at spillerne ikke hadde helt dagen onsdag kveld.

- Vi sliter veldig bakover i forsvar og Bodø hadde veldig mange spillere som stod opp fremover i dag, derfor slet vi veldig. Spesielt slet vi mot de da de kontret, da kom vi bakpå, sier Michael Apelgren.

Sjøl om det var en vanskelig kamp for Elverum, er Michael Apelgren klar på én ting. Nettopp det med styrken og viljen i laget.

- Mange har sagt at vi kommer til å falle i fellen med at det blir mange kamper og spille nå ettersom vi er med i Champions League. Og vi gikk litt i den fella da vi lå langt under og måtte ta oss sammen. Det gutta gjør da er helt fantastisk og det viser hva som bor i oss, smiler Apelgren.

Mye tøffere motstand

Søndag klokka 18.15 venter de franske mesterne i Montpellier. Det er et langt bedre lag enn Bodø og den kampen kommer til å bli mye tyngre for elverumspillerne.

Kampen kan du høre på ElverumsRadioen via DAB, FM, nettradio eller app om du ikke har mulighet til å komme deg til Terningen Arena søndag kveld.

Fakta
  • Elverum - Bodø 32-30 (16-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1), Vegard Bakken Øien (målakter), Petter Øverby (5), Aleksander Børresen (2), Tamas Ivancsik (7), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (4), Jonas Burud, Håkon B. Ekren (1), Tine Pokar (5), Josef Pujol (6)
  • Tilskuere: 1.485