Grundsetmoen: Inne i fabrikken skal 2.000 kvadratmeter pusses opp.

– Etter planen skal den nye hallen stå ferdig 1. desember. Der skal Denjas salatproduksjon inn. Den starter i januar. Nora skal inn i lokalet som skal pusses opp inne, og syltetøyproduksjonen flyttes hit fra Brumunddal neste sommer. Dette lokalet skal være ferdig oppusset til 1. april 2016. Vi blir et kompetansesenter innen matproduksjon, sier fabrikksjef Lars Tore Ramsberg.

Flytter hit

– Det er en kjempemulighet, det veldig spennende og en stor utfordring. Mye skal skje på kort tid, og mye skal klaffe i forhold til tidsplanen. Det blir også store endringer i forhold til nedbemanningen vi har hatt de to siste årene. I forbindelse med nedbemanningen har de ansatte brettet opp ermene og stått på. Det har gjort utbyggingen og utvidelsen av produksjonen mulig, sier han.

Med den nye produksjonen følger også flere ansatte, både fra Larvik, der Denja har sin produksjon i dag, og fra Brumunddal og Elverum. Samtidig tenker Ramsberg på dem som mister jobben i Larvik og Brumunddal når produksjonen på de stedene legges ned.

Pr. i dag har bedriften på Grundsetmoen 78 ansatte. Med dagens produksjon og volum vil en økning i bemanningen være nødvendig.

Fokuserer på merkevarer

– De som ble berørt av nedbemanningen, må søke på lik linje med de andre søkerne. Vi har fått 60 søknader fordelt på 39 ansatte. Vi håper å være ferdig med ansettelsesprosessen til sommerferien, sier Ramsberg.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at mange fra Larvik flytter hit. Vi har et godt samarbeid med Elverum kommune, og byggesøknaden gikk glatt gjennom. På besøksdagen for ansatte fra Larvik var ordfører Erik Hanstad her og fortalte om Elverum og det kommunen har å by på, forteller Ramsberg.

At ansatte fra Larvik velger å flytte hit, tror han har med besøksdagene og informasjonen fra kommunen å gjøre.

Han forteller at med den nye produksjonen vil Orkla Foods her i Elverum produsere ferdigretter, hermetikk, syltetøy og salater.

– Konkurransen er stor, men vi fokuserer på merkevarer, sier han.

Inne i fabrikken går ting på «skinner», band og hjul.

For å komme inn, må besøkende ta på refleksvest, hette og vernesko. For å komme inn på anleggsområdet er det påkrevet med hjelm, og skal en se selve matproduksjonen, er heldekkende plastfrakk nødvendig.

For sikkerheten til de som ferdes der gaffeltrucker kjører paller, er egne gangveger merket av med malte skosåler og avgrensingslinjer. For Ramsberg er det helt naturlig å følge det avmerkete området.

Står for kvalitet

– Utbyggingen av Orkla Foods er kjempebra, og jeg er veldig fornøyd med at det som var ei usikker framtid for bedriften er snudd. Det er klart jeg er veldig lettet. Orkla Foods er solid, og vi vet hva de står for av gode produkter og kvalitet, og at utvidelsen gir flere arbeidsplasser. Det trenger vi, sier ordfører Erik Hanstad.

– Det er også hyggelig å bli invitert på besøksdagen for de fra Larvik og at flere følger med når Denja flytter hit. De er hjertelig velkommen de som kommer, sier han.